ME-foreningens brosjyrer

ME-foreningen har utarbeidet flere brosjyrer og flyere om ME. Fra denne siden kan man laste ned pdf-filer av ME foreningens brosjyrer. Brosjyrene inneholder nyttig informasjon for både ME-syke, pårørende, skole og helsepersonell – og alle andre som er i kontakt med ME-syke.

Du kan skrive ut ME-foreningens brosjyrer selv, eller sende dem til andre elektronisk.

Trenger du papirkopier av brosjyrene kan du kontakte oss på post@ME-foreningen.no.

Vi tar ME-på alvor

Brosjyre – Vi tar ME på alvor

Brosjyren gir kortfattet men rikelig informasjon om ME, behandling, hvordan leve med sykdommen, og litt om forskning. Her finner man også kontaktinformasjon til ME-foreningen

ME og Søvn

Brosjyre ME og søvn

Søvnproblemer er et av de vanligste symptomene ved ME. Pasienter opplever problemer med innsovning, mangel på dyp søvn, hyppig oppvåkning og ikke-forfriskende søvn.

Brosjyren forteller om vanlige symptomer og om tilnærminger til å bedre søvnkvalitet.

PEM

PEM står for Post Exertional Malaise, eller anstrengelsesutløst symptomforverring på norsk. Pasienter som anstrenger seg ut over egen tålegrense opplever forverring av alle symptomer, en reaksjon som ofte er forsinket, og som kan være langvarig.

PEM er kardinalsymptomet ved ME, og denne brosjyren gir nyttig informasjon, både til pasienter og til dem som er i kontakt med ME-syke.

Barn og unge med ME og skolegang

Hefte om barn og unge og skolegang

Heftet er utarbeidet i samarbeid med nasjonal kompetansetjenste for CFS/ME og er finansiert av Helsedirektoratet, og gir nyttig informasjon både til pårørende og til skolen.

Bilde av forsiden til "Barn og unge med CFS/ME - informasjon og råd"

Helsepersonell i møte med ME-pasienter

Brosjyre om ME for helsepersonell

Brosjyren gir nyttig informasjon om ME til helsepersonell som skal hjelpe eller pleie ME-syke

Ambulansepersonell i møte med ME-pasienter

Brosjyre om ME for ambulansepersonell

Brosjyren gir råd og nyttig informasjon til ambulansepersonell som skal transportere ME-syke.

Verktøykassen for tilrettelagt undervisning

Dette prosjektet i regi av Rogaland Fylkeslag har laget en verktøykasse for tilrettelagt undervisning for barn og unge med ME. Verktøykassen inneholder informasjon beregnet på skolene.

Gå til prosjektets nettside for mer informasjon.