Nettbutikk

ME-foreningen selger et lite utvalg varer. Varene kan bestilles ved å fylle ut kontaktskjemaet nederst på siden. Faktura sendes sammen med varene.

OBS: ME-foreningens ansatte arbeider mye hjemme for å unngå smitte og smittespredning. Det kan derfor ta flere dager før varene blir pakket og sendt.

Mamma har ME

Hvordan forklarer du barnet ditt hva ME er? Det er ikke alltid lett å forklare hvorfor mamma eller pappa ikke makter å gjøre det andre foreldre gjør, og de ikke orker å ha besøk, eller gå på kino eller på ski.

Mammaen til Petter har ME, og forteller Petter at ME er som et monster som har kommet uten å bli bedt. Monsteret holder Mamma våken om natten og spiser batteriene hennes, slik at det blir lite igjen til henne selv. Likevel går det an å lære seg å leve best mulig med sykdommen. Hvis mamma og Petter er flinke til å planlegge hvordan de bruker mammas batterier, er det kanskje nok batterier til overs til hyggelige ting de kan gjøre sammen.

Boken/heftet inneholder en seksjon beregnet på voksne der man kan lese litt om hvordan man best snakker med barna om ME, og det er også en mer detaljert beskrivelse av sykdommen, sammen med informasjon om mestring og prognose.

Heftet er skrevet og illustrert av ME-foreningens assisterende generalsekretær, Trude Schei.

28 sider.

(Porto for et hefte = 27 kr.)

NOK 90

For en bedre hverdag med ME – Akivitetsavpassing

Dette er en bok om hvordan man kan få en litt enklere hverdag ved å regulere aktivitetsnivået til et nivå kroppen tåler.  Boka er i første rekke beregnet på personer med ME, men mye av den er også relevant for folk med andre sykdommer som gir lavt energinivå.  I tillegg er den grundig nok til også å være aktuell for fagpersoner.  Boka passer både for nybegynnere og svært erfarne lesere.

Det er lagt vekt på å gjøre boka tilgjengelig for personer som ikke kan lese mye av gangen.  Alle kapitlene starter med en oppsummering som også kan leses for seg.  Alt det grunnleggende står i det første kapitlet slik at man kan begynne med én gang.  Det er egne kapitler for skoleelever/studenter og folk med alvorlig ME.

Aktivitetsavpassing: For en bedre hverdag med ME,
av Ingebjørg Midsem Dahl
294 sider

(Vekt: 770 gram, porto = 100 kr)

NOK 350

Utsolgt! Ny utgave er under utarbeidelse av forfatteren. Det kan ta noen måneder før vi igjen har boka for salg.

Når livet sporer av. Å leve med ME

Av Kristina Vedel Nielsen

Boken handler om hvordan det er å bli alvorlig, kronisk syk. Man følger forfatterens opplevelser fra sykdomsdebut fram til aksept og mestring. I denne prosessen har hun snakket med flere hundre ME-syke som hver og en har sin historie. En stor del av boken er viet mestringsstrategier og til å vise at det er mulig å bevare håp og finne glede i livet selv om man har mistet mye.

Et kapittel tar for seg pårørende, venner og familie.

Boken inneholder også informasjon om praktiske løsninger og hjelpemidler, og en grunnleggende innføring i stønadsordninger og rettigheter.

Hva kan jeg fortelle deg om ME?

Denne illustrerte boken er full av informasjon og gode råd som kan være til hjelp for venner, familie og fagpersoner. Boken er lett å lese og kan brukes som en fellesskapsbok for voksne og barn fra 7-års alder.

NOK 190

Livsglede på tross av ME

Gjennom mange år har Geir Berge skrevet om det å leve med ME. Tekstene har blitt delt på nettet, og mange har kjent seg igjen i det han beskriver.

Nå er tekstene samlet i en bok, Livsglede på tross av ME. Boken består av 153 tekster.

Geir skriver: “Her er både sorg og glede om det å ha ME, og prøve å få mest mulig ut av livet på tross av sykdom. Noen av tekstene har jeg delt, men mange er aldri delt. Dette er din historie like mye som min.”

Pris: NOK 250

+ porto: NOK 88

Lost voices from a hidden illness

“Lost voices from a hidden illness” er en rikt illustrert gavebok med historier, dikt og bilder som beskriver livet til 31 familier som lever med alvorlig ME.
Boka inneholder også informative tekster fra eksperter som blant annet Dr. Leonard Jason, Dr. John Chia og Dr. Vance Spence.

NOK 110

Kortpakke

Kort til alle anledninger: for å gratulere noen, for å takke noen, for å oppmuntre noen!

Pakken inneholder 8 doble kort med 4 ulike  motiver, malt av Trude Schei. Kortene har ingen tekst på innsiden. 8 konvolutter følger med.

NOK 80

ME-armbånd, kongeblå silikonarmbånd, type stor

Vis at du støtter ME-foreningen, kjøp vårt kongeblå silikonarmbånd.  Armbåndet er kongeblått og har ingravert logoen til Norges ME-forening før og etter teksten WWW.ME-FORENINGEN.NO.  Tekst og logo er i hvit farge.

Stor er 8 tommer i omkrets = 20,32 cm

NOK 50

Refleks, blå sløyfe

Bli sett i mørket med en ME-sløyferefleks. Refleksen er 7 cm lang. Tråd og sikkerhetsnål følger med.

NOK 50

Bestilling av varer fra ME-foreningens nettbutikk