Gjestebloggen: Terningkast 6

På Gjestebloggen har det vært flere beskrivelser av svært dårlige opplevelser i helsevesenet. Det gjør godt å kunne dele en fortelling om at kunnskap og forståelse for ME har nådd ut, og at en ME-syk har fått god hjelp.

Positivt!
Fikk akutt tøffe reaksjoner etter ny medisin igår, Humira, immundempende, for ulcerøs kolitt. De visste min MEkropp kan overreagere på bl a medisiner.
Fikk hedigvis kun halv normaldose igår som var første gang. Nytt opplegg. Hjelpes – tør ikke tenke hva som hadde skjedd om jeg hadde fått dobbelt så mye som var vanlig til nylig Hell i uhell…

Ble til observasjon noen timer der på poliklinikken da, fort fulgt opp av lege og 3 sykepleiere.. Terningkast 6.
Er alltid spent på når jeg evt sier at det ligger en ganske sterk ME i bunn av helseplagene.. Har flere diagnoser..
Men de skjermet meg, spurte om det var for sterkt lys, for mye lyd osv osv og hadde skaffet en seng til meg for at jeg kunne ligge og ikke sitte som man vanligvis gjør.

Kom hjem og ble på nytt dårlig med enda flere bivirkninger..
Var jo fredag ettermiddag og kunne i tilfelle kun kontakte legevakt. Orket verken snakke eller ringe.. eller full rulle med ambulanse, legevakt og evt sykehus som så mange ganger før. Får solid PEM etter hver gang.

Men var fortsatt dårlig i dag, og ei nabo som kom innom fikk sjokk av hvordan jeg var og ringte fluksens 113.
Så kommer neste gladmelding!
Makan til supre ambulansefolk! 

Nevnte at jeg også hadde ME og at noen reaksjoner kanskje var forsterkning av det…?
Vet dere, de tok meg så seriøst og tilpasset ME, skjerming, omsorg osv at jeg ble helt imponert.

Samme på legevakten og nå på Helsehuset legen overførte meg til.

De ville følge med meg, ikke la meg være hjemme alene (bor alene) og gi meg ro og hvile…
(Og jeg tenkte som så: Selv om de kanskje tenkte «bare» ME-relatert.)

Men legen og sykepleiere og ambulansefolk så visst mulighet for andre årsaker til symptomer også.. Fikk jo akutte reaksjoner 14 (!) min etter de 2 sprøytene med Humira.

Så uendelig godt å bli respektert, hørt på og med automatisk tilrettelegging/skjærming pga ME!!

Du verden, sier jeg bare… NOE av all (somatisk) info om ME må faktisk ha nådd en del helsepersonell hvor de også velger å ta ekstra hensyn til det! Oppløftende!
(Selv om jeg alltid er på vakt når det nevnes ME diagnosen. Men jeg kan like så godt sette ord på det selv, de har det jo på dataen alle sammen etter div runder i helsesystemet.

Så kanskje det er håp for videre gehør i systemet og respekt for at ME er mer allsidig problematikk enn som så

Om gjestebloggen:

Meninger  som kommer fram i innlegg på ME-foreningens Gjesteblogg er forfatterens egne, og reflekterer ikke nødvendigvis ME-foreningens syn.

Har du et innlegg du mener kunne passe på Gjestebloggen? Send innlegg om hvordan det er å leve med ME (men ikke om behandlinger/terapier eller medisiner) til post @ ME-foreningen og merk det «gjesteblogg». Vi garanterer å lese alt, men ikke at alt blir tatt inn.